Krämig Ricottapasta – En Snabb och Lyxig Måltid
Krämig ricottapasta
Här har ni ett supersnabbt recept på en krämig ricotta pasta med fräscha smaker av citron pecorino och bladspenat.
Ingredients
- 200 gram tagliatelle pasta räkna 100 gram per person, ta lite mer om du är riktigt hungrig.
- 1 paket Ricotta 250g
- 1 liten påse bladspenat 65g
- 1 Citron skalet/zest + Citronsaft från halva
- 1 dl Pecorino kan bytas ut mot parmesan
- 1 msk Färsk persilja torr funkar
- 1 msk Färsk basilika torr funkar
- 1 tsk tsk chili flakes
- salt
- peppar
Instructions
- Koka upp vatten med rikligt med salt lägg i pastan
- Lägg ricottan i en kall stekpanna
- Riv Pecorino osten och tillsätt till stekpannan
- Riv i citron zest från en citon och pressa i citronsaft från halva
- När det är en minut kvar av pastan så lägger du i bladspenaten och låter den blancheras med pastan tills att pastan är färdig. Sila av (spara lite pastavatten)
- Tillsätt pastan till din ricotta blandning och blanda väl. Tillsätt din basilika och persilja sedan häller du i pastavatten så att såsen blir krämig.
- Toppa med persilja, chilliflakes och pecorino. Servera