Go Back

Krämig ricottapasta

Här har ni ett supersnabbt recept på en krämig ricotta pasta med fräscha smaker av citron pecorino och bladspenat.
Servings 2 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 200 gram tagliatelle pasta räkna 100 gram per person, ta lite mer om du är riktigt hungrig.
  • 1 paket Ricotta 250g
  • 1 liten påse bladspenat 65g
  • 1 Citron skalet/zest + Citronsaft från halva
  • 1 dl Pecorino kan bytas ut mot parmesan
  • 1 msk Färsk persilja torr funkar
  • 1 msk Färsk basilika torr funkar
  • 1 tsk tsk chili flakes
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Koka upp vatten med rikligt med salt lägg i pastan
  • Lägg ricottan i en kall stekpanna
  • Riv Pecorino osten och tillsätt till stekpannan
  • Riv i citron zest från en citon och pressa i citronsaft från halva
  • När det är en minut kvar av pastan så lägger du i bladspenaten och låter den blancheras med pastan tills att pastan är färdig. Sila av (spara lite pastavatten)
  • Tillsätt pastan till din ricotta blandning och blanda väl. Tillsätt din basilika och persilja sedan häller du i pastavatten så att såsen blir krämig.
  • Toppa med persilja, chilliflakes och pecorino. Servera
Author: Hannes Solow
Måltid: lunch, middag
Kök: Italienskt
Keyword: pasta, Ricotta, Ricotta pasta, snabblagat