Här har ni ett supersnabbt recept på en krämig ricotta pasta med fräscha smaker av citron pecorino och bladspenat.
Servings 2personer
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 15 minuterminuter
Ingredienser
200gramtagliatelle pastaräkna 100 gram per person, ta lite mer om du är riktigt hungrig.
1paketRicotta250g
1liten påse bladspenat65g
1Citronskalet/zest + Citronsaft från halva
1dlPecorinokan bytas ut mot parmesan
1mskFärsk persiljatorr funkar
1mskFärsk basilikatorr funkar
1tsktsk chili flakes
salt
peppar
Instruktioner
Koka upp vatten med rikligt med salt lägg i pastan
Lägg ricottan i en kall stekpanna
Riv Pecorino osten och tillsätt till stekpannan
Riv i citron zest från en citon och pressa i citronsaft från halva
När det är en minut kvar av pastan så lägger du i bladspenaten och låter den blancheras med pastan tills att pastan är färdig. Sila av (spara lite pastavatten)
Tillsätt pastan till din ricotta blandning och blanda väl. Tillsätt din basilika och persilja sedan häller du i pastavatten så att såsen blir krämig.
Toppa med persilja, chilliflakes och pecorino. Servera