Nudelsallad med Krispig Tofu – En Fräsch och Smakrik Rätt
Nudelsallad med krispig Tofu
Upptäck hur du gör en läcker kall nudelsallad som är både enkel att tillaga och full av smak! Perfekt för varma dagar eller som en lätt lunch, denna nudelsallad kommer att bli en favorit i ditt kök. Följ våra steg-för-steg-instruktioner och njut av en fräsch och smakrik rätt.
Ingredienser
- 150 g Risnudlar vermicelli
- 2 st Morötter
- 1/2 Gurka
- 1 st Chili
- Koriander
Dressing
- 2 msk Fisksås byt ut mot soja för vegansk
- 1 msk Ljus soja
- 2 tsk Sesamolja
- 3 msk Socker
- 1 msk Risvinäger
- 1 msk Vatten
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Lime
Krispig Tofu
- 200 g fast tofu
- 1 msk Potatis stärkelse
- 2 msk Toban djan eller Hoisin
- 1 msk Soja
- 1 msk Honung
- 1 msk Vatten
Instruktioner
- Koka nudlarna i vatten. Skölj sedan av nudlarna i kallt vatten för att stoppa kokningen. Blanda i en skvätt oja och ställ åt sidan.
- Strimla morot och gurka med en grov strimlare. Hacka chili och koriander.
- Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över dressingen och rör om. Servera med den krispiga tofun och toppa med sesamfrön.
Dressing
- Häll i alla ingredienser till dressingen i en burk med med lock och skaka om ordentligt.
Krispig Tofu
- Skiva tofun i fyrkantiga bitar och panera den med stärkelsen. Stek i olja tills att tofun blir krispig.
- Blanda toban djan, soja, honung och vatten i en skål och häll sedan det över tofun och låt det få koka in.