Här lagas det en klassiker! Biff med champinjoner & Bambuskott som smakar minst lika bra som på restaurang. Jag gör denna på Ryggbiff men du kan självklart använda någon annan typ av kött som Entrecote eller innanlår.
Servings 2
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 20 minuterminuter
Ingredienser
259gramRyggbiff
2mskOstronsås
2msk Soja ljus
2tskSoja mörk
1burk Bambuskott
6styckChampinjoner
1bit Ingefärakan hoppas
2styck vitlöksklyftor
1-2styck Salladslökar
1tsk Msg
1-2tskSocker
Maizena för att reda såsen
Instruktioner
Skär ditt kött i tunna skivor och häll på lite soja och vitpeppar. Ett tips är att lägga in köttet i frysen några timmar i förväg då blir det lättare att skära. (jag använder mig oftast sv en mandolin)
Skiva champinjoner och salladslök. Riv vitlök och ingefära.
Blanda ihop sojan och ostronsåsen ihop med lite socker i en skål.
Woka köttet i rikligt med olja och tillsätt sedan dina grönsaker och woka en minut. Häll sedan i din sås och tillsätt lite vatten. Red woken med maizena stärkelse eller mjöl. Serveras med Ris
Video
Anteckning
Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: asiatiskt, Kinesiskt
Keyword: asiatiska köket, biff med champinjoner bambuskott, kinesiska köket, Wokat