Go Back

Biff med Champinjoner & Bambuskott

Här lagas det en klassiker! Biff med champinjoner & Bambuskott som smakar minst lika bra som på restaurang. Jag gör denna på Ryggbiff men du kan självklart använda någon annan typ av kött som Entrecote eller innanlår.
Servings 2
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter

Ingredienser

  • 259 gram Ryggbiff
  • 2 msk Ostronsås
  • 2 msk Soja ljus
  • 2 tsk Soja mörk
  • 1 burk Bambuskott
  • 6 styck Champinjoner
  • 1 bit Ingefära kan hoppas
  • 2 styck vitlöksklyftor
  • 1-2 styck Salladslökar
  • 1 tsk Msg
  • 1-2 tsk Socker
  • Maizena för att reda såsen

Instruktioner

  • Skär ditt kött i tunna skivor och häll på lite soja och vitpeppar.
    Ett tips är att lägga in köttet i frysen några timmar i förväg då blir det lättare att skära.
    (jag använder mig oftast sv en mandolin)
  • Skiva champinjoner och salladslök. Riv vitlök och ingefära.
  • Blanda ihop sojan och ostronsåsen ihop med lite socker i en skål.
  • Woka köttet i rikligt med olja och tillsätt sedan dina grönsaker och woka en minut.
    Häll sedan i din sås och tillsätt lite vatten.
    Red woken med maizena stärkelse eller mjöl.
    Serveras med Ris

Video

Anteckning

Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: asiatiskt, Kinesiskt
Keyword: asiatiska köket, biff med champinjoner bambuskott, kinesiska köket, Wokat