Ta del av hemligheten bakom en klassiker, skapa din egen Big Mac Hemma!
Servings 4personer
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagningstid 5 minuterminuter
Total tid 15 minuterminuter
Ingredienser
600gramNötfärsHögrev
Hamburgerbröd1 lock och två underdelar till varje Big Mac
Cheddar ost vi kör på väddö gårdsmejeri
Sallat
Silverlök
Inlagd gurka
Big Mac-sås
1dlmajonnäs
2mskFinhackad inlagd gurka
2mskGul senap
1,5tskVitvinsvinäger
1tskVitlökspulver
1tskLökpulver
1tskPaprikapulver
Instruktioner
Finhacka inlagd gurka och rör ihop med dom övriga ingredienserna till såsen. Förvara såsen i kylskåpet fram till servering.
Finhacka sallat och skiva silverlöken.
Forma färsen försiktigt till 8 runda bollar. Rosta hamburgare bröden i en stekpanna med smör.
Smasha burgarna i en torr panna med hjälp av ett smash järn eller en kastrull. Salta och peppra, vänd dom efter en stund med hjälp av en stekspade, salta och peppra igen och lägg på ost.
Bred dressing på bröd bottnarna och toppa med sallad, burgare, en skiva cheddar och ett par skivor gurka. Stapla dom på varandra, bred dressing på locket och lägg på. Servera gärna med pommes.