Go Back

Big Mac hemma

Ta del av hemligheten bakom en klassiker, skapa din egen Big Mac Hemma!
Servings 4 personer
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 600 gram Nötfärs Högrev
  • Hamburgerbröd 1 lock och två underdelar till varje Big Mac
  • Cheddar ost vi kör på väddö gårdsmejeri
  • Sallat
  • Silverlök
  • Inlagd gurka

Big Mac-sås

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk Finhackad inlagd gurka
  • 2 msk Gul senap
  • 1,5 tsk Vitvinsvinäger
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 tsk Paprikapulver

Instruktioner

  • Finhacka inlagd gurka och rör ihop med dom övriga ingredienserna till såsen. Förvara såsen i kylskåpet fram till servering.
  • Finhacka sallat och skiva silverlöken.
  • Forma färsen försiktigt till 8 runda bollar. Rosta hamburgare bröden i en stekpanna med smör.
  • Smasha burgarna i en torr panna med hjälp av ett smash järn eller en kastrull. Salta och peppra, vänd dom efter en stund med hjälp av en stekspade, salta och peppra igen och lägg på ost.
  • Bred dressing på bröd bottnarna och toppa med sallad, burgare, en skiva cheddar och ett par skivor gurka. Stapla dom på varandra, bred dressing på locket och lägg på. Servera gärna med pommes.

Video

Måltid: lunch, middag
Kök: Amerikanskt
Keyword: big mac sås, egen big mac, hamburgare