Go Back

Butter Chicken med eget Naan Bröd

Butter Chicken, en av de mest älskade indiska rätterna, tillsammans med fluffiga hemgjorda naanbröd!
Servings 2 personer
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 1 timme

Ingredienser

Butter Chicken:

  • 2 st Kycklingfiléer
  • 1 msk Fet yoghurt
  • 1/2 st Citron
  • 4 st Tomater
  • 1 st Rödlök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 bit Ingefära som en tumme
  • 1 msk Bockhornsklöver blad Finns i orientaliska butiker
  • 1 st Grön chili
  • 1 1/2 dl Vispgrädde
  • 50 g Smör

Kryddblandning:

  • 1 msk Garam masala
  • 2 tsk Chilipulver eller paprikapulver
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Korianderpulver

Naanbröd:

  • 250 gram Mjöl
  • 200 gram Yoghurt
  • 1/2 tsk Bikarbonat
  • 1/2 tsk Bakpulver
  • 1/2 tsk Salt

Instruktioner

Kycklingen:

  • Skiva kycklingen i bitar och låt marinera tillsammans med yoghurt, 2 vitlöksklyftor, hälften av ingefäran och saften från citronen.
    Tillsätt hälften av kryddblandningen, rör om och låt stå i minst 30 min.
  • Trä kycklingbitarna på grillspett och grilla eller stek dom så att dom får fin färg. Du kan också göra dom i ugnen 180 grader grill funktion 10 minuter. Skulle kycklingen inte vara helt färdig så gör det inget utan den kan gå färdigt i såsen sen.

Såsen:

  • Skiva rödlök och låt mjukna i en stekpanna på låg värme tillsammans med lite olja och en klick smör, detta tar ca 10 minuter.
    Lägg sedan i resten av ingefäran och vitlöken. Skiva chilin i större bitar och lägg i.
  • Låt allt gå en liten stund och tillsätt sedan tomat som du hackat i skivor och bockhornsklöverblad. Häll på en skvätt vatten och vispgrädden.
  • Mixa allt till en slät sås, medans du mixar så tillsätter du smöret. Sila av såsen för att göra den silkeslen. Tillsätt eventuellt mer citronsaft och salt. Smaka av.

Naan Bröd:

  • Blanda alla ingredienser till Naan brödet och knåda ihop till en deg, tillsätt mer mjöl om degen skulle vara för klibbig. Låt degen vila.
  • Dela upp brödet i 6 lika stora delar och forma till bollar. Kavla ut bollarna till avlånga naan bröd. Dom skall inte vara supertunna.
  • Grädda naanbröden i en torr gjutjärnspanna. Du kan även göra dom i ugnen på bakstål eller på en plåt. 250 grader.

Video

Anteckning

Tips:  Vill du göra Naan bröden ännu mer smakrika så kan du pensla på krossad vitlök och persilja innan gräddning. 
Måltid: middag
Kök: Indiskt
Keyword: Butter Chicken, Krämigt, Kyckling, Naan bröd