Upptäck konsten att skapa den perfekta kryddiga måltiden Chili con carne med köttfärs, bönor, lök, paprika, och en mix av spännande kryddor.
Servings 4pers
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagningstid 30 minuterminuter
Total tid 40 minuterminuter
Ingredienser
500gramKöttfärs
1/2Gul lök
1helPaprika
1helChili
3stVitlöksklyftor
1stKöttbuljong
2mskTomatpure
1paketPasserade tomater
1paketSvarta bönor
1mskPaprikapulver
2tskSpiskummin
2tskChilipulver
1tskCayennepeppar
salt
peppar
Instruktioner
Stek färsen i olja tillsammans med salt, peppar och paprikakrydda.
När vätskan börjar försvinna tillsätter du lök, paprika och chili och låter fräsa tillsammans, du vill få lite yta på färsen och det får du när vätskan är borta.
Tillsätt tomatpuré och blanda, du vill låta tomatpurén stekas lite för att få bort bäskheten. Häll sedan i passerade tomater och lite vatten.
Häll i dina svarta bönor och tillsätt kryddorna och buljongen. Låt allt puttra i minst 30 minuter. Ju längre desto bättre!
Servera tillsammans med ris, nachos och creme fraiche.