Go Back

Chili con carne

Upptäck konsten att skapa den perfekta kryddiga måltiden Chili con carne med köttfärs, bönor, lök, paprika, och en mix av spännande kryddor.
Servings 4 pers
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 500 gram Köttfärs
  • 1/2 Gul lök
  • 1 hel Paprika
  • 1 hel Chili
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Köttbuljong
  • 2 msk Tomatpure
  • 1 paket Passerade tomater
  • 1 paket Svarta bönor
  • 1 msk Paprikapulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Cayennepeppar
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Stek färsen i olja tillsammans med salt, peppar och paprikakrydda.
  • När vätskan börjar försvinna tillsätter du lök, paprika och chili och låter fräsa tillsammans, du vill få lite yta på färsen och det får du när vätskan är borta.
  • Tillsätt tomatpuré och blanda, du vill låta tomatpurén stekas lite för att få bort bäskheten. Häll sedan i passerade tomater och lite vatten.
  • Häll i dina svarta bönor och tillsätt kryddorna och buljongen. Låt allt puttra i minst 30 minuter. Ju längre desto bättre!
  • Servera tillsammans med ris, nachos och creme fraiche.
Calories: 430kcal
Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: Mexikanskt
Keyword: chili con carne