Go Back
5 from 2 votes

Fish N Chips med Remouladsås och Mushy Peas

Har du någonsin undrat hur du kan få till den perfekta Fish N' Chips hemma? Nu behöver du inte leta längre! Med en krispig ölpanerad torskrygg, smakrika mushy peas och en krämig hemgjord remouladsås, kommer detta recept att överträffa alla dina förväntningar.
Servings 3 personer
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 5 bitar Torskrygg

Frityrsmet

  • 1 flaska ljus lageröl
  • 1/2 Lime
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • Salt

Mushy Peas:

  • 2 dl gröna ärtor
  • 25 g smör
  • 1 hel Citron zest från hela och saft från halva citronen
  • 1/2 msk Mynta
  • Salt
  • Peppar

Remouladsås:

  • 1 ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1/2 msk Vinäger
  • 2 dl Matolja
  • 1 msk Smörgåsgurka
  • 1 tsk Kapris
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar

Topping för Pommes:

  • Parmesan
  • Persilja

Instruktioner

Fish N Chips

  • Om du har fryst fisk så tinar du upp den i god tid, jag brukar sedan lägga fisken i en kökshandduk för att få bort så mycket vätska som möjligt från fisken. Detta kommer resultera i en krispigare fisk.
  • Blanda mjöl. potatismjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt kryddorna till frityrsmeten och rör om.
  • Häll i öl tills att du får en pannkaksliknande konsistens på smeten.Pressa i en halv lime och låt sedan smeten stå i 20 minuter.
  • Häll i rikligt med matolja i en kastrull och värm upp till 150 grader. När du sedan lägger i dina pommes eller fisk så kommer värman att öka något till ca 170 - 180 grader.
  • Lägg i dina pommes och fritera tills dom är krispiga och fått lite färg.
  • Låt oljan värma upp sig igen till 150 grader. Vänd dina torskbitar i mjöl och sedan i smeten. Fritera i 4 minuter och lägg sedan över på galler en liten stund. Salta
  • Slunga pommes i parmesan, persilja och salt. Servera Fish N chips ihop med remouladsåsen och mushy peas.

Remouladsås

  • Ta fram en skål / mixerkanna som din stavmixer får plats i. Knäck i ett ägg och tillsätt dijonsenap och vinäger. Häll till sist i din olja.
  • Mixa allt från botten och höj din stavmixer långsamt upp och ner tills att blandningen går ihop till en majonäs.
  • Hacka i smörgåsgurka och kapris, tillsätt salt och peppar.

Mushy peas

  • Lägg dina ärtor i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker ärtorna. Salta och låt koka i 5 minuter.
  • Häll av vattnet och tillsätt smör. Riv i zest från en hel citron och pressa i saften från halva citronen. Salta och peppra.
  • Mosa

Video

Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: engelskt
Keyword: fish and chips, Fisk och pommes, friterad fisk, Panerad fisk