Go Back

Gyudon - Japansk Biff skål med ris

Gyudon är en klassisk japansk biffskål med tunt skuren entrecote, lök och en smakrik sås baserad på soja, sake, mirin och dashi.
Servings 2 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 300 gram Entrecote eller annan tunt skuren biff tex Entrecote
  • 1 hel lök
  • 1 msk Ingefära Tunt skuren
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk Dashi pulver kan bytas ut mot kycklingbuljong
  • 2 msk Soja
  • 2 msk Sake
  • 2 msk Mirin
  • 1 msk Socker

Instruktioner

  • Skiva Lök i tunna skivor och hacka ingefära lägg åt sidan
  • Skiva ditt kött så tunnt du kan. Ett tips är att lägga in köttet i frysen i 2 - 3 timmar så att den är fast och lättare att skära i. Jag brukar använda mig av en mandolin.
  • Häll i vatten, Soja Sake, Mirin i en stekpanna och tillsätt ditt dashi pulver och socker. Låt koka upp och tillsätt sedan din lök och ingefära. Koka i några minuter tills att löken blir mjuk.
  • Tillsätt ditt kött och låt allt koka tills att köttet är tillagat.
  • Serveras med ris och en ägg gula (eller ett ägg kokt på sous vide vis 65 grader i 1 timma)

Video

Måltid: lunch, middag
Kök: Japanskt
Keyword: Asiatiskt, Biffskål, Bowl, Japan, snabblagat