Gyudon är en klassisk japansk biffskål med tunt skuren entrecote, lök och en smakrik sås baserad på soja, sake, mirin och dashi.
Servings 2personer
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 15 minuterminuter
Ingredienser
300gramEntrecote eller annan tunt skuren biff tex Entrecote
1hellök
1mskIngefäraTunt skuren
2dlvatten
1tskDashi pulverkan bytas ut mot kycklingbuljong
2mskSoja
2mskSake
2mskMirin
1mskSocker
Instruktioner
Skiva Lök i tunna skivor och hacka ingefära lägg åt sidan
Skiva ditt kött så tunnt du kan. Ett tips är att lägga in köttet i frysen i 2 - 3 timmar så att den är fast och lättare att skära i. Jag brukar använda mig av en mandolin.
Häll i vatten, Soja Sake, Mirin i en stekpanna och tillsätt ditt dashi pulver och socker. Låt koka upp och tillsätt sedan din lök och ingefära. Koka i några minuter tills att löken blir mjuk.
Tillsätt ditt kött och låt allt koka tills att köttet är tillagat.
Serveras med ris och en ägg gula (eller ett ägg kokt på sous vide vis 65 grader i 1 timma)