Go Back

Jerk Kyckling

Jerk Kyckling, en smakrik och kryddstark rätt som tar dina kycklingmiddagar till nästa nivå! Den hemlagade jerkmarinaden är fylld med habanero, ingefära, timjan och citrus för en perfekt balans mellan hetta och fräschör.
Servings 4 personer
Förberedelser 1 timme
Tillagningstid 1 timme
Total tid 2 timmar

Ingredienser

Jerk marinad:

  • 2 st Habanero
  • 2 st Salladslökar
  • 1 st Gul lök
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 4 cm Ingefära
  • 8 st Timjankvistar
  • 1 msk Hel kryddpeppar
  • 1 tsk Kanel
  • 2 msk Brunsocker
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Olja
  • 1 msk Vinäger
  • 1 msk mörk soja
  • 1 st Citron
  • 1 st Lime
  • 1/2 dl Apelsinjuice eller Ananas juice

Jerk sås:

  • spadet från kycklingen
  • 1-2 msk Jerk marinad
  • 1 dl Ketchup
  • 1 dl Soja
  • 1 msk Honung
  • 1/2 dl Öl
  • Salt

Instruktioner

  • Grov hacka samtliga ingredienser till marinaden och lägg i en mixer bunke. Tillsätt socker, honung, citron och lime saft och mixa allt. Marinaden håller i flera veckor i kylen.
  • Skåra kycklingklubborna, salta och peppra. Gnid in med rikligt med marinad, snåla inte. Låt marinera i minst en timme, gärna över natten.
  • Lägg klubborna i en form och låt gå i ugnen i 60 min på 180 grader. Vänd efter halva tiden, efter 50 minuter så vänder du tillbaka kycklingen och sätter på grillfunktion för att få fin färg och "jerk" effekten.

Jerk sås:

  • Lägg 2msk jerk marinad i en stekpanna, tillsätt eventuell spad från kycklingen.
    Häll i ketchup, honung, apelsinjuice, sojasås och öl. Låt koka ner till en tjock sås. Tillsätt salt och sila så att såsen blir helt slät.

Video

Måltid: middagh
Kök: Jamaicanskt
Keyword: Jerk, Jerk kyckling, Jerk marinad