Go Back

Kantarellpasta

Detta recept är perfekt för alla som älskar svamp och vill njuta av en krämig och smakrik pastarätt utan att använda grädde.
Servings 2 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 200 gram Spaghetti eller Tagliatelle
  • 300 gram Kantareller
  • 50 gram Smör
  • 50 gram Parmesan
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Koka upp pasta i vatten med rikligt med salt.
  • Hetta upp en stekpanna och stek kantareller så att all vätska försvinner. Är svampen något torr kan du tillsätta lite vatten.
  • Lägg i en bit av smöret, salta och peppra.
  • Riv i din vitlöksklyfta och tillsätt resten av smöret.
  • Blanda i pastan när den är en liten bit från al dente och tillsätt det mesta utav din parmesan.
  • Rör om ordentligt och häll i lite pastavatten för att få det extra krämigt.
  • Servera med parmesan och gärna lite persilja.

Video

Calories: 574kcal
Måltid: lunch, middag
Kök: Italienskt, Svenskt
Keyword: kantareller, pasta, pasta med kantareller, snabblagat