Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Kantarellpasta
Detta recept är perfekt för alla som älskar svamp och vill njuta av en krämig och smakrik pastarätt utan att använda grädde.
Servings
2
personer
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Ingredienser
200
gram
Spaghetti eller Tagliatelle
300
gram
Kantareller
50
gram
Smör
50
gram
Parmesan
1
st
Vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka upp pasta i vatten med rikligt med salt.
Hetta upp en stekpanna och stek kantareller så att all vätska försvinner. Är svampen något torr kan du tillsätta lite vatten.
Lägg i en bit av smöret, salta och peppra.
Riv i din vitlöksklyfta och tillsätt resten av smöret.
Blanda i pastan när den är en liten bit från al dente och tillsätt det mesta utav din parmesan.
Rör om ordentligt och häll i lite pastavatten för att få det extra krämigt.
Servera med parmesan och gärna lite persilja.
Video
Calories:
574
kcal
Måltid:
lunch, middag
Kök:
Italienskt, Svenskt
Keyword:
kantareller, pasta, pasta med kantareller, snabblagat