En smakrik och enkel kikärtscurry med en hemgjord grön curry pasta! Detta recept kombinerar krämig kokosmjölk, aromatiska limeblad och ett härligt sting från den gröna currypastan för att skapa en perfekt balans mellan hetta och smak.
Servings 2Personer
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
1paketKikärtor
1paketKokosmjölk
2mskFisksås
1bitRock sugareller 1 msk vanligt socker
3-5styckTorkade limeblad
Grön currypasta:
1-3styckGröna chilisjustera mängden efter önskad hetta, ta bort frön och membran för mildare smak
1generös knippe koriander
1generös knippe thailändsk basilika
5styckVitlöksklyftor
2styckschalottenlökar
1bitIngefära
1helLimeZest och saft
2msNeutral olja
1tskKorianderpulver
1tskVitpeppar
Instruktioner
Skala lök samt vitlök och tillsätt dessa tillsammans med övriga ingredienser till curry pastan i en matberedare och mixa till en pasta.
Fräs Curry pastan i lite olja och häll sedan på kokosmjölken.
Tillsätt dina kikärtor och limeblad. Smaka sedan av med socker och fisksås.