Go Back
5 from 1 vote

Krämig Kikärtscurry med hemgjord curry pasta

En smakrik och enkel kikärtscurry med en hemgjord grön curry pasta! Detta recept kombinerar krämig kokosmjölk, aromatiska limeblad och ett härligt sting från den gröna currypastan för att skapa en perfekt balans mellan hetta och smak.
Servings 2 Personer
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 1 paket Kikärtor
  • 1 paket Kokosmjölk
  • 2 msk Fisksås
  • 1 bit Rock sugar eller 1 msk vanligt socker
  • 3-5 styck Torkade limeblad

Grön currypasta:

  • 1-3 styck Gröna chilis justera mängden efter önskad hetta, ta bort frön och membran för mildare smak
  • 1 generös knippe koriander
  • 1 generös knippe thailändsk basilika
  • 5 styck Vitlöksklyftor
  • 2 styck schalottenlökar
  • 1 bit Ingefära
  • 1 hel Lime Zest och saft
  • 2 ms Neutral olja
  • 1 tsk Korianderpulver
  • 1 tsk Vitpeppar

Instruktioner

  • Skala lök samt vitlök och tillsätt dessa tillsammans med övriga ingredienser till curry pastan i en matberedare och mixa till en pasta.
  • Fräs Curry pastan i lite olja och häll sedan på kokosmjölken.
  • Tillsätt dina kikärtor och limeblad. Smaka sedan av med socker och fisksås.
  • Servera med ris eller en bit bröd att doppa med.

Video

Måltid: lunch, middag
Kök: asiatiskt, Thailändskt
Keyword: Asiatiskt, Curry