Go Back

Krispiga fish tacos

Utforska det perfekta receptet på krispiga fish tacos som kommer att förvandla din middag till en smakexplosion! Följ med när vi skapar dessa läckra tacos med frityrstekt torsk, krispig rödkålssallad och en sensationell jalapeno-lime salsa. Ett lättlagat recept för att imponera på dina smaklökar!"
Servings 4 personer
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 4 st Torsk rygg fileer

Frityrsmet

  • 1 dl Vetemjöl
  • 1/2 dl Potatismjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1/2 msk Paprikakrydda
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Peppar
  • 1 nypa Rökt paprikapulver
  • 1/2 Lime
  • 1/2 Öl ljus lager häll i til rätt konsistens

Salsa

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 2 msk Majonnäs
  • 2 st Scharlottenlökar
  • 2 st Jalapeños
  • 1 st Lime
  • Salt
  • Peppar

Rödkålssallad

  • 1/4 rödkål
  • 1 st Lime
  • 2 tsk Honung
  • Salt

Topping

  • Fetaost
  • Picklad lök

Instruktioner

  • Rosta Lök och jalapeno i ugnen på 180c grillfunktion 20min eller tills dom fått en del färg.
  • Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en skål. Tillsätt dina kryddor och blanda.
  • Häll i öl till smeten tills att du får en pannkaksliknande konsistens. Pressa i en halv lime och låt stå i 20 minuter.
  • Ta bort skalet från löken och stjälken från jalapeno. Lägg i en mixer och tillsätt övriga ingredienser till salsan. Mixa och späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens på såsen.
  • Värm upp olja i en kastrull till 150 grader. Det kommer att öka i värme när du lägger i fisken något. Du vill fritera runt 170 grader.
  • Riv rödkål och mixa med limesaft och honung. Salta, peppra och låt stå och dra sig tills fisken är färdig.
Calories: 400kcal
Måltid: Huvudrätt
Kök: Mexikanskt
Keyword: fish tacos, tacos