Utforska det perfekta receptet på krispiga fish tacos som kommer att förvandla din middag till en smakexplosion! Följ med när vi skapar dessa läckra tacos med frityrstekt torsk, krispig rödkålssallad och en sensationell jalapeno-lime salsa. Ett lättlagat recept för att imponera på dina smaklökar!"
Servings 4personer
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 40 minuterminuter
Ingredienser
4stTorsk rygg fileer
Frityrsmet
1dlVetemjöl
1/2dlPotatismjöl
1tskBakpulver
1/2mskPaprikakrydda
1tskSalt
1tskPeppar
1nypaRökt paprikapulver
1/2Lime
1/2Ölljus lager häll i til rätt konsistens
Salsa
2,5dlcreme fraiche
2mskMajonnäs
2stScharlottenlökar
2stJalapeños
1stLime
Salt
Peppar
Rödkålssallad
1/4rödkål
1stLime
2tskHonung
Salt
Topping
Fetaost
Picklad lök
Instruktioner
Rosta Lök och jalapeno i ugnen på 180c grillfunktion 20min eller tills dom fått en del färg.
Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en skål. Tillsätt dina kryddor och blanda.
Häll i öl till smeten tills att du får en pannkaksliknande konsistens. Pressa i en halv lime och låt stå i 20 minuter.
Ta bort skalet från löken och stjälken från jalapeno. Lägg i en mixer och tillsätt övriga ingredienser till salsan. Mixa och späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens på såsen.
Värm upp olja i en kastrull till 150 grader. Det kommer att öka i värme när du lägger i fisken något. Du vill fritera runt 170 grader.
Riv rödkål och mixa med limesaft och honung. Salta, peppra och låt stå och dra sig tills fisken är färdig.