Go Back

Krispiga vårrullar med köttfärs

Dessa krispiga vårrullar med köttfärs är jättegoda och perfekta att förbereda för att sedan frysa in. Ta fram två när du är sugen, stek i olja och njut!
Servings 4 personer
Total tid 1 timme 30 minuter

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs Kan ersättas med annan färs
  • 200 g riven vitkål och morötter Något mer vitkål, finns att köpa färdigt i affär
  • 3 msk Vitlöksklyftor
  • 5-6 msk Fisksås
  • 3-4 msk Socker
  • 4-5 msk Shao hsing vin Kan ersättas med sherry eller hoppas över
  • 6 st Shitake svampar
  • 100 g Vermicelli nudlar
  • Vitpeppar

Instruktioner

  • Tina upp dina vårullepapper i kylskåp eller på köksbänken lägg dessa sedan i en fuktig duk så att dom inte torkar ut.
    Blötlägg dina nudlar i vatten och hacka svampen
  • Stek vitkål och morot i olja i 2 minuter lägg åt sidan i en skål.
  • Stek köttfärsen i olja tills att den är brynt och tillsätt sedan vitkålen, morot, fisksås, socker och Shao hsing vin och låt detta koka in . Låt sedan fyllningen svalna
  • Sila av nudlarna och klipp dessa med en sax några gånger. Tillsätt sedan nudlarna till fyllningen och blanda ordentligt.
  • Mixa ihop 2msk vatten med lite majs eller potatisstärkelse, detta används som klister till att rulla ihop dina vårullar
  • Rulla dina vårrullar
  • Nu kan du frysa in dina vårrullar, jag brukar lägga 2-4 styck i samma påse. Dessa kan sedans tas ut ur frysen och stekas direkt i lite olja eller friteras.

Video

Måltid: Smårätter, Tilltugg
Kök: Kinesiskt
Keyword: Asiatiskt, kinesiska köket, Krispiga vårrullar, vårrulllar med köttfär