Go Back
5 from 1 vote

Kyckling med bambuskott & Champinjoner

En favorit! Kyckling med bambuskott & Champinjoner som smakar minst lika bra som på restaurang. Jag gör denna på Kycklinglårfilé men du kan självklart använda Vanlig kycklingfilé. Ett trix är då att marinera kycklingfilén i 1tsk bikarbonat i 30 minuter. Skölj sedan kycklingfilén ordentligt med vatten.
Servings 3 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 250 gram Kycklinglårfilé 250g
  • 1/2 dl Ljus soja
  • 1 burk Bambuskott
  • 6 st Champinjoner
  • 1 bit ingefära kan skippas
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 Paprika
  • 1/2 Morot
  • 1 st chili efter smak
  • 1-2 tsk Msg Natriumglutamat (MSG) är ett slags salt som går att hitta i asiatiska butiker och vissa vanliga livsmedelsbutiker. Jag kallar det kinamat på burk.
  • lite Vatten för att få till lite mer sås
  • majsstärkelse (Maizena) eller mjöl för att reda / tjocka upp såsen

Instruktioner

  • Skiva champinjoner och paprika. Hacka chili och riv ingefära samt vitlök.
  • Woka kyckling i en panna med olja tills genomstekt.
  • Tillsätt dina grönsaker och woka någon minut.
  • Blanda i bambuskott och woka någon minut till. Nu kan du hälla på lite redning och blanda så du slipper klumpar.
  • Tillsätt soja och lite vatten .
  • Servera woken med ris.

Video

Calories: 180kcal
Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: asiatiskt, Kinesiskt
Keyword: kyckling med bambuskott och champinjoner