En favorit! Kyckling med bambuskott & Champinjoner som smakar minst lika bra som på restaurang. Jag gör denna på Kycklinglårfilé men du kan självklart använda Vanlig kycklingfilé. Ett trix är då att marinera kycklingfilén i 1tsk bikarbonat i 30 minuter. Skölj sedan kycklingfilén ordentligt med vatten.
Servings 3personer
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 15 minuterminuter
Ingredienser
250gramKycklinglårfilé 250g
1/2dlLjus soja
1burkBambuskott
6stChampinjoner
1bitingefärakan skippas
2stvitlöksklyftor
1/2Paprika
1/2Morot
1stchili efter smak
1-2tskMsgNatriumglutamat (MSG) är ett slags salt som går att hitta i asiatiska butiker och vissa vanliga livsmedelsbutiker. Jag kallar det kinamat på burk.
lite Vatten för att få till lite mer sås
majsstärkelse (Maizena) eller mjöl för att reda / tjocka upp såsen
Instruktioner
Skiva champinjoner och paprika. Hacka chili och riv ingefära samt vitlök.
Woka kyckling i en panna med olja tills genomstekt.
Tillsätt dina grönsaker och woka någon minut.
Blanda i bambuskott och woka någon minut till. Nu kan du hälla på lite redning och blanda så du slipper klumpar.