Go Back

Nduja pasta med färskkorv

Denna ingrediens från Kalabrien är en riktig game changer! Nduja är en het smakrik, bredbar salami som är perfekt att ha på pizza och i pasta såser.
Servings 3 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 300 gram Pasta
  • 20 gram Nduja
  • 2 hela Färskkorvar
  • 2 st Charlottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • 1 burk Tomater av fin sort
  • Pecorino riv lite i såsen
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • Koka upp vatten med rikligt med salt och lägg i pastan.
  • Finhacka schalottenlök och låt svettas i lite olja. Här hemma så gör vi alltid lök i större klyftor och tillsätter efter att färsen fått lite färg.
  • Lägg i Nduja och låt stekas så att ndujan löses upp.
  • Tillsätt färskkorv, stek tills att det får lite yta och riv sedan i vitlök.
  • Häll i dina tomater och tillsätt lite vatten.
  • Tillsätt basilika, smaka av, salta och peppra.
  • Häll i grädde, riv i pecorino och rör om.
  • Tillsätt din pasta och lite av pastavattnet och låt såsen få koka in i pastan till önskad krämighet.
  • Servera toppad med pecorino eller parmesan

Video

Author: Hannes Solow
Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: Italienskt
Keyword: Nduja, pasta, Salsiccia