Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Nduja pasta med färskkorv
Denna ingrediens från Kalabrien är en riktig game changer! Nduja är en het smakrik, bredbar salami som är perfekt att ha på pizza och i pasta såser.
Servings
3
personer
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Ingredienser
300
gram
Pasta
20
gram
Nduja
2
hela
Färskkorvar
2
st
Charlottenlök
2
st
Vitlöksklyftor
1,5
dl
Vispgrädde
1
burk
Tomater av fin sort
Pecorino
riv lite i såsen
Basilika
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka upp vatten med rikligt med salt och lägg i pastan.
Finhacka schalottenlök och låt svettas i lite olja. Här hemma så gör vi alltid lök i större klyftor och tillsätter efter att färsen fått lite färg.
Lägg i Nduja och låt stekas så att ndujan löses upp.
Tillsätt färskkorv, stek tills att det får lite yta och riv sedan i vitlök.
Häll i dina tomater och tillsätt lite vatten.
Tillsätt basilika, smaka av, salta och peppra.
Häll i grädde, riv i pecorino och rör om.
Tillsätt din pasta och lite av pastavattnet och låt såsen få koka in i pastan till önskad krämighet.
Servera toppad med pecorino eller parmesan
Video
Author:
Hannes Solow
Måltid:
Huvudrätt, lunch, middag
Kök:
Italienskt
Keyword:
Nduja, pasta, Salsiccia