Glöm tråkig hämtmat – den här äkta Pad Thai med kyckling är full av smak och går snabbt att laga hemma! Perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och lite hetta, precis som en riktig Pad Thai ska vara.
Servings 2personer
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagningstid 5 minuterminuter
Total tid 35 minuterminuter
Ingredienser
250gramKycklingfile
1tskBikarbonat
200gramRisnudlar
1mskTorkade räkor
1mskPicklad rädisa
2stÄgg
1näveBöngroddar
2stVitlöksklyftor
Pad Thai sås:
3mskFiskås
2mskTamarind
1stPalmsocker steneller 1msk socker
1st Limevi kör vår lime på sidan
en skvätt vatten
Sriracha efter smak
Topping:
Lime Klyfta
Chili flakes
Jordnötter
Instruktioner
Blötlägg risnudlar i ljummet vatten och marinera kycklingfilen i bikarbonat i 30 minuter.
Finhacka vitlök, rädisa och torkade räkor.
Blanda i samtliga ingredienser till såsen i en skål.
Häll i rikligt med olja i en het wokpanna och woka kycklingen (jag brukar skölja av kycklingen efter jag marinerat den i bikarbonat). Se till att röra om hela tiden. Tillsätt räkor, vitlök och rädisa till wokpannan.
För allt åt sidan i wokpannan och häll i lite mer olja. Knäck i två ägg och låt dom sätta sig lite. Blanda ihop allting och häll i dina nudlar och böngroddar ihop med en skvätt vatten. Tillsätt din Pad Thai Sås och woka under omrörning till att vätskan nästan är helt borta.
Serveras tillsammans med krossade jordnötter, lime klyfta och chili flakes.
Video
Calories: 661kcal
Måltid: lunch, middag
Kök: Thailändskt
Keyword: asiatiska köket, Kyckling, Nudlar, Pad thai, Risnudlar, thailändsk curry