Go Back

Pad Thai

Glöm tråkig hämtmat – den här äkta Pad Thai med kyckling är full av smak och går snabbt att laga hemma! Perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och lite hetta, precis som en riktig Pad Thai ska vara.
Servings 2 personer
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 35 minuter

Ingredienser

  • 250 gram Kycklingfile
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 200 gram Risnudlar
  • 1 msk Torkade räkor
  • 1 msk Picklad rädisa
  • 2 st Ägg
  • 1 näve Böngroddar
  • 2 st Vitlöksklyftor

Pad Thai sås:

  • 3 msk Fiskås
  • 2 msk Tamarind
  • 1 st Palmsocker sten eller 1msk socker
  • 1 st Lime vi kör vår lime på sidan
  • en skvätt vatten
  • Sriracha efter smak

Topping:

  • Lime Klyfta
  • Chili flakes
  • Jordnötter

Instruktioner

  • Blötlägg risnudlar i ljummet vatten och marinera kycklingfilen i bikarbonat i 30 minuter.
  • Finhacka vitlök, rädisa och torkade räkor.
  • Blanda i samtliga ingredienser till såsen i en skål.
  • Häll i rikligt med olja i en het wokpanna och woka kycklingen (jag brukar skölja av kycklingen efter jag marinerat den i bikarbonat). Se till att röra om hela tiden.
    Tillsätt räkor, vitlök och rädisa till wokpannan.
  • För allt åt sidan i wokpannan och häll i lite mer olja. Knäck i två ägg och låt dom sätta sig lite. Blanda ihop allting och häll i dina nudlar och böngroddar ihop med en skvätt vatten. Tillsätt din Pad Thai Sås och woka under omrörning till att vätskan nästan är helt borta.
  • Serveras tillsammans med krossade jordnötter, lime klyfta och chili flakes.

Video

Calories: 661kcal
Måltid: lunch, middag
Kök: Thailändskt
Keyword: asiatiska köket, Kyckling, Nudlar, Pad thai, Risnudlar, thailändsk curry