Philly Cheese Steak är en smakrik, saftig och oemotståndlig smörgås som kombinerar tunt skuren entrecôte, karamelliserad lök och krämig ostsås, allt serverat i en frasig baguette.
Servings 2personer
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 20 minuterminuter
Ingredienser
400gEntrecôte(räkna 200 gram per person tag lite mer om du är jätte hungrig!)
3mskGrillad paprika
1helLök
Baguette
Vitlökspulver
Lökpulver
Salt
Peppar
Hemgjord ostsås (Cheese whiz-stil)
1/2BurkOsötad mjölk(vanlig mjölk fungerar också utmärkt)
1/2paketBillig cheddarost(hamburgercheddar)
1/2PaketVäddö gårdsmejerier cheddarost
15gramSmör
1/2mskMjöl
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Instruktioner
Philly Cheese Steak
Lägg i köttbiten i frysen i 2 - 3 timmar och skiva den sedan så tunt du kan med en kniv eller mandolin. Skiva löken
Skär upp baguetten och bre på ostsås.
Stek lök i lite olja tills att löken blir mjuk, den ska inte få mycket färg. För åt sidan
Stek sedan ditt kött och hacka köttet med stekspade till önskad textur. Tillsätt kryddorna och den grillade paprikan samt för samman med löken och blanda.
Häll på en del av din ostsås och blanda igen.
Forma blandningen i pannan så att den blir jämn med själva baguetten och låt brödet ligga på blandningen en stund i pannan. Använd dig av stekspaden och flippa över blandningen i brödet. Häll på ännu mera Cheese Whiz.
Det brukar underlätta att slå in mackan i smörgåspapper, dela på mitten och servera!
Ostsås - Cheese Whiz
Smält smör i en kastrull, tillsätt ditt mjöl och rör om så att klumparna försvinner. Häll i din mjölk och tillsätt osten. Koka upp och låt osten smälta.
Tillsätt dina kryddor till din cheese Whiz och skulle du få mycket klumpar så kan du sila såsen så att den blir slät och fin.