Go Back

Philly Cheese Steak

Philly Cheese Steak är en smakrik, saftig och oemotståndlig smörgås som kombinerar tunt skuren entrecôte, karamelliserad lök och krämig ostsås, allt serverat i en frasig baguette.
Servings 2 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter

Ingredienser

  • 400 g Entrecôte (räkna 200 gram per person tag lite mer om du är jätte hungrig!)
  • 3 msk Grillad paprika
  • 1 hel Lök
  • Baguette
  • Vitlökspulver
  • Lökpulver
  • Salt
  • Peppar

Hemgjord ostsås (Cheese whiz-stil)

  • 1/2 Burk Osötad mjölk (vanlig mjölk fungerar också utmärkt)
  • 1/2 paket Billig cheddarost (hamburgercheddar)
  • 1/2 Paket Väddö gårdsmejerier cheddarost
  • 15 gram Smör
  • 1/2 msk Mjöl
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

Philly Cheese Steak

  • Lägg i köttbiten i frysen i 2 - 3 timmar och skiva den sedan så tunt du kan med en kniv eller mandolin. Skiva löken
  • Skär upp baguetten och bre på ostsås.
  • Stek lök i lite olja tills att löken blir mjuk, den ska inte få mycket färg. För åt sidan
  • Stek sedan ditt kött och hacka köttet med stekspade till önskad textur. Tillsätt kryddorna och den grillade paprikan samt för samman med löken och blanda.
  • Häll på en del av din ostsås och blanda igen.
  • Forma blandningen i pannan så att den blir jämn med själva baguetten och låt brödet ligga på blandningen en stund i pannan. Använd dig av stekspaden och flippa över blandningen i brödet. Häll på ännu mera Cheese Whiz.
  • Det brukar underlätta att slå in mackan i smörgåspapper, dela på mitten och servera!

Ostsås - Cheese Whiz

  • Smält smör i en kastrull, tillsätt ditt mjöl och rör om så att klumparna försvinner. Häll i din mjölk och tillsätt osten. Koka upp och låt osten smälta.
  • Tillsätt dina kryddor till din cheese Whiz och skulle du få mycket klumpar så kan du sila såsen så att den blir slät och fin.

Video