Go Back

Rostad tomatsoppa med Nduja fylld Grilled Cheese

Fyllig smakrik tomatsoppa
Servings 2
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

Rostad Tomatsoppa

  • 5 st Mogna Tomater
  • 10 st Körsbärstomater
  • 1 st Vitlök
  • 1 st Rödlök
  • 1-2 msk Balsamico creme
  • Färsk timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 liter vatten
  • 1 msk Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano

Basilikakräm

  • 2 dl smetana / creme fraiche hacka basilikan om du kör creme fraiche
  • 15 st Basilikablad
  • 1/2 Citron saften
  • 3 msk Parmesan
  • Salt
  • Peppar

Grilled cheese

  • Bröd
  • Ost
  • Nduja
  • Majonnäs helst Kewpie
  • Peppar

Instruktioner

Rostad tomatsoppa

  • Skär dom stora tomaterna och lök på mitten. Skär av toppen på vitlöken. Lägg i alla tomater, lök och vitlök i en form.
  • Drissla över olivolja och balsamico creme. Salta peppra och strö över oregano och timjan. Låt rosa i ugn på 180 grader grill funktion tills att allt fått lite färg. Ca 15 - 20 minuter.
  • Ta ut grönsakerna ur ugnen och lägg i en kastrull, häll i vatten (ta först bort skall från lök och vitlök). Se till att få med allt gott som fastnat från formen genom att hälla i lite vatten.
  • Tillsätt buljong, socker, basilika blad och mixa till en slät soppa. Låt allt koka en stund och smaka av med salt och peppar. Servera

Basilika creme

  • Mixa basilika och smetana med en mixer. Kör du med Creme fraiche så hackar du basilikan och blandar i. Riv i parmesan, citron zest och saften från citronen. Salta och peppra.

Nduja Grilled Cheese

  • Smöra brödskivor. Bre på Nduja på en av skivorna till vardera macka. Lägg på en torr stekpanna och stek en kort stund.
  • Lägg på rikligt med ost och majonäs och sätt ihop. Stek i lite smör och lägg på något tungt men pressa inte ihop mackan. Stek på båda sidor tills mackorna fått fin färg.

Video

Måltid: lunch, middag
Kök: Amerikanskt
Keyword: grilled cheese, höst, soppa, tomatsoppa