2dlsmetana / creme fraichehacka basilikan om du kör creme fraiche
15stBasilikablad
1/2Citronsaften
3mskParmesan
Salt
Peppar
Grilled cheese
Bröd
Ost
Nduja
Majonnäshelst Kewpie
Peppar
Instruktioner
Rostad tomatsoppa
Skär dom stora tomaterna och lök på mitten. Skär av toppen på vitlöken. Lägg i alla tomater, lök och vitlök i en form.
Drissla över olivolja och balsamico creme. Salta peppra och strö över oregano och timjan. Låt rosa i ugn på 180 grader grill funktion tills att allt fått lite färg. Ca 15 - 20 minuter.
Ta ut grönsakerna ur ugnen och lägg i en kastrull, häll i vatten (ta först bort skall från lök och vitlök). Se till att få med allt gott som fastnat från formen genom att hälla i lite vatten.
Tillsätt buljong, socker, basilika blad och mixa till en slät soppa. Låt allt koka en stund och smaka av med salt och peppar. Servera
Basilika creme
Mixa basilika och smetana med en mixer. Kör du med Creme fraiche så hackar du basilikan och blandar i. Riv i parmesan, citron zest och saften från citronen. Salta och peppra.
Nduja Grilled Cheese
Smöra brödskivor. Bre på Nduja på en av skivorna till vardera macka. Lägg på en torr stekpanna och stek en kort stund.
Lägg på rikligt med ost och majonäs och sätt ihop. Stek i lite smör och lägg på något tungt men pressa inte ihop mackan. Stek på båda sidor tills mackorna fått fin färg.