Go Back
5 from 1 vote

Salamipasta

I detta avsnitt gör vi Annas favorit pasta, en Salami pasta som jag kallar Mami Salami och den är snabb och enkel att tillaga och supergod!
Servings 4 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Equipment

  • 1 Stekpanna
  • 1 Kastrull
  • 1 kockkniv
  • 1 riv järn / zest järn

Ingredienser

  • 500 gram Pasta räkna 100-120g per person
  • 100 g tunna salami skivor Vi använder oss av Magnifico chili salami som du kan köpa över disk
  • 2 tsk Kapris
  • 6-10 st Oliver jag brukar dela dom genom att pressa dom i handen.
  • 1-2 st Vitlöksklyftor
  • 1 pkt passerade tomater ca 500 gram
  • Salt
  • Peppar
  • Chili flakes att toppa över pastan

Instruktioner

  • Sätt på en kastrull med vatten för pastan och salta ordentligt. Lägg i pastan så fort det börjat koka.
  • Stek kapris och oliver i en stekpanna med olja
  • Tillsätt salami och låt den stekas en stund tills att den blivit lite krispig.
  • Riv i vitlök, salta och peppra.
  • Häll i passerad tomat och låt puttra till att pastan är nästan är färdig.
  • Blanda i pasta tillsätt lite pastavatten för önskad konsistens och låt det koka in sig tills att det blir krämigt
  • Servera med Parmesan och några drag på peppar kvarnen samt chilliflakes.

Video

Calories: 490kcal
Måltid: Huvudrätt, lunch, middag
Kök: Italienskt
Keyword: pasta, salami, tomatsås