Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
5
from 1 vote
Salamipasta
I detta avsnitt gör vi Annas favorit pasta, en Salami pasta som jag kallar Mami Salami och den är snabb och enkel att tillaga och supergod!
Servings
4
personer
Förberedelser
5
minuter
minuter
Tillagningstid
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Equipment
1 Stekpanna
1 Kastrull
1 kockkniv
1 riv järn / zest järn
Ingredienser
500
gram
Pasta
räkna 100-120g per person
100
g
tunna salami skivor
Vi använder oss av Magnifico chili salami som du kan köpa över disk
2
tsk
Kapris
6-10
st
Oliver
jag brukar dela dom genom att pressa dom i handen.
1-2
st
Vitlöksklyftor
1
pkt
passerade tomater
ca 500 gram
Salt
Peppar
Chili flakes att toppa över pastan
Instruktioner
Sätt på en kastrull med vatten för pastan och salta ordentligt. Lägg i pastan så fort det börjat koka.
Stek kapris och oliver i en stekpanna med olja
Tillsätt salami och låt den stekas en stund tills att den blivit lite krispig.
Riv i vitlök, salta och peppra.
Häll i passerad tomat och låt puttra till att pastan är nästan är färdig.
Blanda i pasta tillsätt lite pastavatten för önskad konsistens och låt det koka in sig tills att det blir krämigt
Servera med Parmesan och några drag på peppar kvarnen samt chilliflakes.
Video
Calories:
490
kcal
Måltid:
Huvudrätt, lunch, middag
Kök:
Italienskt
Keyword:
pasta, salami, tomatsås