Go Back
5 from 2 votes

Thai Fried Rice

Thai fried rice är en risrätt jag aldrig kan få nog av! En härlig balans av smaker som du kommer att älska. Ett thai stekt ris som smakar bättre än hämtmat.
Servings 2 personer
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 7-8 dl kokt jasminris (räkna 3dl när det är okokt)
  • 250 gram Kycklingfilé Marinera i 1 tsk bikarbonat för att möra till kycklingen som på restaurang. Skölj sedan av ordentligt i vatten och blanda med lite soja.
  • 1 st Morot
  • 1 st Salladslök finhacka den vita delen och stora bitar gröna delen
  • 1 st Chili
  • Minimajs
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Ägg

Sås:

  • 3 msk Ostronsås
  • 1 msk Fisksås
  • 2 tsk Mörk soja för färgen
  • 1 msk Socker
  • Peppar

Instruktioner

  • Hacka chilli, ,morot, vitlök och salladslök.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
  • Stek kycklingen tills genomstekt. Lägg åt sidan.
  • Stek morot och mini majs tills att moroten mjuknat något. Tillsätt sedan chili, salladslök och vitlök och låt gå någon minut. (spara lite salladslök)
  • Tillsätt ris och blanda ordentligt och se till att riskornen separerar sig lite.
  • Häll i såsen och blanda med riset.
  • För allt åt sidan i pannan och tillsätt dina ägg. Låt äggen sätta sig något och blanda sedan till en röra och för ihop med riset.
  • Lägg i kycklingen och blanda.
  • Servera toppad med salladslök.

Video

Calories: 298kcal
Måltid: lunch, middag
Kök: asiatiskt, Thailändskt
Keyword: asiatiska köket, Wokat