Thai fried rice är en risrätt jag aldrig kan få nog av! En härlig balans av smaker som du kommer att älska. Ett thai stekt ris som smakar bättre än hämtmat.
Servings 2personer
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 10 minuterminuter
Total tid 15 minuterminuter
Ingredienser
7-8dlkokt jasminris(räkna 3dl när det är okokt)
250gramKycklingfilé Marinera i 1 tsk bikarbonat för att möra till kycklingen som på restaurang. Skölj sedan av ordentligt i vatten och blanda med lite soja.
1stMorot
1stSalladslökfinhacka den vita delen och stora bitar gröna delen
1stChili
Minimajs
2stVitlöksklyftor
2stÄgg
Sås:
3mskOstronsås
1mskFisksås
2tskMörk sojaför färgen
1mskSocker
Peppar
Instruktioner
Hacka chilli, ,morot, vitlök och salladslök.
Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Stek kycklingen tills genomstekt. Lägg åt sidan.
Stek morot och mini majs tills att moroten mjuknat något. Tillsätt sedan chili, salladslök och vitlök och låt gå någon minut. (spara lite salladslök)
Tillsätt ris och blanda ordentligt och se till att riskornen separerar sig lite.
Häll i såsen och blanda med riset.
För allt åt sidan i pannan och tillsätt dina ägg. Låt äggen sätta sig något och blanda sedan till en röra och för ihop med riset.