Ugnsbakad Lax med Dill täcke och citron (med kall sås)
Här lagar vi Ugnsbakad lax med dill. salladslök och citron. Detta är galet gott och sköter sig själv i ugnen. Vi skivar dessutom lite smör över för att göra laxen extra saftig och smakrik. På sidan serveras det potatis och en trevlig kall sås.
Servings 4personer
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagningstid 25 minuterminuter
Total tid 35 minuterminuter
Ingredienser
Laxen
1 bit Laxsidaräkna ca 200 gram per person
1stkruka dilleller ett paket
2-3stsalladslökar eller en knippe gräslök
1/2Citron
50gramSmör
salt
peppar
Kall sås
3dlGräddfil, creme fraich eller Grekisk yoghurt
2mskMajonnäs
2-3mskKapris
1/2citron
salladslökfrån satsen till laxen
dillfrån satsen till laxen
salt
peppar
Instruktioner
Laxen
Sätt på ugnen på 180 grader.
Lägg laxen på en ugnssäker form och salta och peppra.
Finhacka Dill och Salladslök, strö sedan över laxen men spara 1/3 del till såsen.
Hyvla smör med osthyvel och lägg på laxen.
Skiva citron och lägga på laxen.
Sätt in i mitten av ugnen och tillaga i 20 - 25 minuter till att laxen är färdig
Kall sås
Grovhacka kapris och blanda samtliga ingredienser.
Pressa i citron och låt stå tills att laxen är färdig
Video
Anteckning
Serveras med potatis eller ris och en trevlig sallad