Wokade nudlar som på restaurang. Super smakrikt och snabb tillagningstid.
Servings 2personer
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagningstid 5 minuterminuter
Total tid 20 minuterminuter
Ingredienser
Ingredienser:
300gramVetenudlar eller Äggnudlar
300gramRyggbiff eller annan protein
50gramVitkål
1stMorot
1/2Gullöknågra klyftor
2stVitlöksklyftor
1näveBöngroddar
2stSalladslök
Wok sås:
2mskOstronsås
2mskLjus sojasås
2tskMörk sojasås
1mskSocker
1mskSesamolja
1tskMajsstärkelse
Topping:
Salladslök
Chiliflakes
Instruktioner
Skiva köttet i tunna skivor och blötlägg nudlarna i ljummet vatten i 15 minuter (Vill du istället koka nudlarna så ser du till att sköljer dom med kallt vatten direkt efteråt).
Strimla vitkål och morot. Skiva större bitar av det gröna partiet av salladslöken. Finhacka sedan den andra delen samt vitlöken. Lägg allt i en skål med kallt vatten.
Blanda ingredienserna till din Wok sås i en en skål.
Woka köttet hastigt i en het wokpanna med rikligt med olja. Lägg åt sidan.
Häll på lite olja i wokpannan och börja med att woka den finhackade salladslöken och vitlöken i några sekunder (spara litegrann för att tillsätta senare). Häll sedan i resten av grönsakerna och woka i en minut. Lägg åt sidan.
Woka nu nudlarna lite snabbt i oljan och tillsätt sedan köttet och grönsakerna. Rör om ordentligt och häll sedan på wok såsen. Lägg i resten av salladslöken och vitlöken.
Servera på en tallrik och toppa med chiliflakes och mer salladslök.
Video
Måltid: lunch, middag
Kök: asiatiskt, Kinesiskt
Keyword: Asiatiskt, biff med champinjoner bambuskott, kinamat, Nudlar